Huid Veroudering

Verminder de eerste tekenen van veroudering radicaal door de gezondheid van de huid te optimaliseren

Hoewel veroudering onvermijdelijk is, kan er heel veel worden gedaan om dit proces aanzienlijk te vertragen door producten te gebruiken die de gezondheid van uw huid op de lange termijn optimaliseren en door verstandige beslissingen te nemen over uw levensstijl. Huidveroudering wordt op 2 manieren aangepakt: door rimpels te verminderen en door de huid te verstevigen. Deze zijn beide gekoppeld aan de structuur van collageen en elastine in de huid en worden op hun beurt beïnvloed door een reeks andere factoren. Als vuistregel geldt dat als uw barrièrefunctie is aangetast en uw huid in een ontstekingstoestand verkeert, de verouderingssnelheid wordt verdubbeld. Besteed dus aandacht aan het optimaliseren van de gezondheid van de huid voordat u symptomen probeert te behandelen.

Geschikte producten

Vraag uw therapeut om een ​​oplossing op maat voor de behoeften van uw huid.

Leefstijl Overwegingen

Je leefstijl kan een verschil maken voor je huid

 • Probeer de microbiële diversiteit te behouden – dit geldt voor zowel de darm- als de huidgezondheid.
 • Eet onverwarmd gefermenteerd voedsel zoals zuurkool of kimchi en breng tijd door in de natuur.
 • Tuinieren telt, zolang je geen giftige herbiciden en pesticiden gebruikt.
 • Neem een ​​oraal probioticum van goede kwaliteit en pas een probiotische huidverzorgingsbehandeling toe die levende stammen van nuttige microben bevat om pro-verouderende soorten te overtreffen.
 • Inname van essentiële vetzuren – ofwel 15 g lijnzaadolie per dag of 600 mg lange keten omega-3 vetzuren (DHA en EPA).
 • Zorg voor een consistente bloedsuikerspiegel door niet bewerkt voedsel te eten en de suikerconsumptie te beperken. Suiker is een van de belangrijkste oorzaken van glycatie, een proces dat het verouderingsproces versnelt.
 • Aanvulling met sporenelementen – zorg ervoor dat koper en zink in balans zijn. Veel supplementen vermijden koper omdat het misselijkheid veroorzaakt, maar ze vullen meestal zink aan in hoge doses. Deze twee mineralen strijden om een ​​gemeenschappelijke absorptieplaats, dus dit resulteert vaak in kopertekort, en je hebt koper nodig voor de synthese van collageen en elastine.
 • Beperk externe oorzakelijke factoren zoals sigarettenrook, dehydratatie, slechte voeding, extreme temperaturen en overmatige blootstelling aan UV.
 • Zorg ervoor dat uw dieet de aminozuren bevat die het lichaam nodig heeft om genoeg type 1 collageen aan te maken. Het eten van bonen, noten en zaden levert deze in een verteerbare vorm op.
 • Gebruik producten met antioxidanten zoals Rooibosbladextract, Marulazaadolie en/of Sesamzaadolie.
 • Gebruik producten met hyaluronzuur om de huid voller te maken, Mafane voor een ontspannend effect op de spieren en/of GABA (gamma-aminoboterzuur) dat gespannen spieren ontspant en kleine rimpels vermindert.

Behandelingen