Pigmentatie

Een gezond microbioom is belangrijk bij het aanpakken van pigmentatie problemen

Huidpigmentatie ontstaat door onregelmatige afzetting van melanine in de huid. Dit kan genetisch zijn of worden geactiveerd door externe en beter beheersbare factoren. Melanine wordt door melanocyten in de huid afgezet. De gezondheid van melanocyten is de sleutel tot bijna alle pigmentatieproblemen, die kunnen worden onderverdeeld in hypopigmentatie (lichte vlekken) en hyperpigmentatie (donkere vlekken). De vlekken kunnen groot zijn (bijv. vitiligo) of ze kunnen nauwelijks waarneembaar zijn.

Er zijn meer dan 70 verschillende pigmentatiestoornissen. Medicatie, reactie op blootstelling aan chemicaliën en hormonale veranderingen kunnen de eerste triggers zijn, maar UV is een verzwarende factor en dat geldt ook voor vitamine D-tekort. Enige blootstelling aan de zon is essentieel voor de gezondheid en de gezondheid van de huid, maar door een levensstijl binnenshuis is het vitamine D-gehalte bij een groot deel van de bevolking gevaarlijk laag. Dit lijkt misschien tegenstrijdig, maar een paar keer per week 15 minuten directe blootstelling aan de zon op een groot deel van je lichaam is gezond. 

Geschikte producten

Vraag uw therapeut om een ​​oplossing op maat voor de behoeften van uw huid.

Leefstijl Overwegingen

Je leefstijl kan een verschil maken voor je huid

  • Frequente blootstelling aan de zon op een laag niveau met de gepigmenteerde gebieden bedekt.
  • Orale vitamine D-supplementen als de niveaus laag zijn.
  • Inname van essentiële vetzuren – ofwel 15 g lijnzaadolie per dag of 400 mg langketenige omega-3-vetzuren (DHA en EPA).
  • Aanvulling met een dagelijkse dosis vitamine C (400 mg).
  • Evalueer uw dieet opnieuw. Stap over op een vezelrijk, suikerarm, vers voedseldieet.
  • Vermijd lichtgevoelige ingrediënten in make-up-, huidverzorgings- en haarverzorgingsproducten.

Behandelingen