Vette huid

Houdt de vette huid onder controle door het creëren van een omgeving voor gunstige bacteriën

Een vette huid toont minder snel tekenen van veroudering, maar een teveel aan olie kan van invloed zijn op de huidgezondheid. Gezonde microben op de huid kunnen overtollige olie opnemen, waardoor deze niet extra gevoedt hoeven te worden. Normaliter laat een vette huid wat verdikking zien met vergrootte poriën. Make-up houdt niet goed en comedonen, vlekjes en verstopping komen geregeld voor. Veel mensen denken dat zij een vette huid hebben en specialisten hebben er vaak een hele kluif aan om deze klanten te overtuigen dat het strippen van de huid niet de beste oplossing hiervoor is.

Geschikte producten

Vraag je specialist(e) naar een geschikte oplossing voor jouw huidbehoefte.

Leefstijl overwegingen

Jouw leefstijl kan een verschil betekenen voor je huid

  • Onderhoudt je zuurmantel – gebruik pH gebalanceerde producten (pH 4.5)
  • Vermijdt het strippen van de natuurlijke huidbarrière; gebruik geen alcoholbevattende of schuimende producten. Maskers en reinigers op kleibasis worden aanbevolen om onzuiverheden te verwijderen en zacht te exfoliëren.

     

  • Vermijdt onnodig en overmatig reinigen – dit kan de juist stimuleren tot een overproductie van lagere kwaliteit talg, welke ontstekingsbevorderend werkt.
  • Gebruik geen uitdrogende cleansers en toners met alcohol – beide hebben invloed op de gezondheid van je natuurlijk huidflora en huidbarrièrefunctie. 
  • Om de hyaluronzuurproductie te ondersteunen, maak gebruik van een magnesium en zink supplement.
  • Gebruik producten met hyaluronzuur om de huidhydratatie te verbeteren – dit heeft een positief effect op de talgproductie.

Behandelingen